Nieuw springconcours Assen slaat aan

Share
  • 2 december 2011 09:41

door: redactie, 2 december 2011 09:41

ASSEN
De belangstelling voor springwedstrijden op een doordeweekse dag lijkt flink te groeien. In het hippisch centrum Emmen is er elke dinsdag veel belangstelling en nu heeft ook de Sunrise Stables in Assen op de woensdag zo’n evenement.

Albert Zoer startte een aantal jonge paarden, waaronder Bambi. ©Roos Meertens

Het initiatief voor de woensdagse concoursen in Assen komt van Erik Naberink en Stefanie Luning, die bezig is met een come-back en inmiddels met jonge paarden aan de weg timmert. De accommodatie in Assen leent zich er uitstekend voor. Tot nu was er vooral dressuur in het prachtige nieuwe complex, maar ook de springruiters hadden het er prima naar hun zin. Veel profs en semi-profs kwamen op de wedstrijd af, waaronder ook Albert Zoer.

Marian Lunsche wist met Tygo (v. Numero Uno) het eerste Z-parcours te winnen, gevolgd op plaats twee door Mareille van Geel met Eurocommerce Nevada. Het minder bezette avondparcours kwam op naam van Florijn Boxelaar met Zernike K. Yvonne van Dijk pakte de tweede eb derde plaats, respectievelijk met Gulf’s Pleasure en Boter’s Winette.
[Stegen.net]