NIC Assen schrapt tuigpaardavond

NIC Assen schrapt tuigpaardavond

13 september 2012 18:30 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

ASSEN
Het NIC in Assen wordt dit jaar een dag korter. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Het evenement in de TT-hal duurt van donderdag 11 tot en met 14 oktober. Opvallend is dat de tuigpaardenavond is geschrapt.

De kortere versie van het NIC, dat in 2010 al eens een editie oversloeg, strookt totaal niet met de ambitie die de afgelopen jaren werd getoond. Voorzitter Max Becherer zinspeelde de afgelopen edities juist op verlenging van het evenement, omdat de belangstelling er was en bovendien de infrastructuur er toch al lag. Nu zegt Becherer dat de economische situatie dermate moeilijk is dat het vier dagen paardensport wordt in Assen.

Lambertus Huckriede en Unaniem vorig jaar tijdens de nu blijkt laatste tuigpaardenavond in Assen. ©Mariol Middel

Dat juist de tuigpaardavond is geschrapt is jammer voor de liefhebbers. ,,Maar we zagen juist op die avond de belangstelling de afgelopen jaren teruglopen, terwijl het wel een relatief duur onderdeel is”, aldus Becherer. De voorzitter zegt dat vier dagen wel het minumum is, ,,anders komen de ruiters niet.”
[Stegen.net]