Draver Derek Buitenzorg krijgt eigen glossy

Draver Derek Buitenzorg krijgt eigen glossy

15 november 2012 19:24 1 Door redactie
Deel dit met je vrienden

WOLVEGA
Draver Derek Buitenzorg krijgt een eigen magazine. Het bekende paard, dat door de sportredactie van Omrop Fryslân van de slager werd gered, neemt zelf het eerste exemplaar zaterdag 17 november in ontvangst.

Uitgever Klaas Jansma reikt de eerste exemplaren uit tijdens de pauze van de Prijs der Giganten, waarbij duizenden bezoekers verwacht worden op de koersbaan Victoria Park in Wolvega.

Draver Derek Buitenzorg heeft straks z’n eigen glossy. ©Omrop Fryslân

Wekenlang is er hard gewerkt aan het magazine waarin ‘Us Derek Buitenzorg’ een centrale plaats inneemt. Verhalen over het dagelijks leven van Derek, de mensen om hem heen en prachtige koersfoto’s worden afgewisseld met succesverhalen van andere bijzondere ex-dravers, modefoto’s, leuke hebbedingen en reportages over scharrelpaarden en een avondje wedden op Wolvega.

Derek Buitenzorg was in september 2010 nog ten dode opgeschreven toen niemand hem op de befaamde jaarlingenveiling van Unitrot wilde hebben. De sportredactie van Omrop Fryslân trok zich zijn lot aan, zette het dier in training bij Sjoukje Wagenaar en hoopt, samen met inmiddels 150 donateurs, dat Derek zich toch zal bewijzen als echt sportpaard.

Derek kreeg zijn eigen docu-soap, zijn eigen fandagen en een vermelding in de Hall of Fame van beroemde dravers binnen de Draf- en rensport. Het plan is om hem in het voorjaar van 2013 in de echte koersen uit te brengen. Tot die tijd volgt Friesland hem op de voet. Op televisie, in interviews en nu ook in zijn eigen magazine.

Een deel van de opbrengst van het magazine, geschreven door Meta Groot Antink, komt ten goede aan de stichting Derk Buitenzorg.