Amazone Laura Zwart op herhaling bij dressuur Indoor Hartje Drenthe

Amazone Laura Zwart op herhaling bij dressuur Indoor Hartje Drenthe

30 december 2012 18:37 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 3 minuten

BEILEN
Net als verleden jaar heeft Laura Zwart zaterdag de belangrijkste dressuurklasse bij het concours Indoor Hartje Drenthe in Beilen op haar naam geschreven. De amazone uit Oosterwolde behaalde met haar paard Zandokan Smh 226 punten.

In de klasse Z2 toonde Loes Corsel uit Coevorden zich de beste en de klasse Z1 leverde winst op voor Loreen van den Boezem uit het Friese Rohel. Volgens de jury die de prestaties van de ruiters en amazones beoordeelde, was de kwaliteit bij Indoor Hartje Drenthe heel goed te noemen.

De winst van Laura Zwart betekende dat de Friese amazone, na haar overwinning verleden jaar, op herhaling ging. Vooraf werd ze al als kanshebber voor de winst gezien en die verwachting maakte ze waar. Het verschil met Trea Mulder-Dolsma (Dwingeloo) was echter uiterst gering, Zwart kreeg 226 punten en Trea Mulder slechts één minder.

Laura Zwart met Zandokan (archief). ©Roos Meertens

Laura Zwart met Zandokan (archief). ©Roos Meertens

Trea Mulder-Dolsma was zelf ook erg tevreden over haar prestatie met Brinkhof’s Zaira. ,,Ik ben heel erg tevreden over de uitvoering. Jammer dat ik er net geen eerste mee ben geworden, maar dat is een jurybeslissing. Ik ben in ieder geval heel content.” De amazone uit Dwingeloo is over Brinkhof’s Zaira verwachtingsvol richting toekomst. ,,Ik denk dat dit paard over twee jaar op Grand Prix niveau kan starten. Er zitten nog heel veel groeimogelijkheden in en ik ga er zeker aan werken om dat niveau te halen.”

Bang dat het paard binnen die twee jaar wordt verkocht, is Trea Mulder niet. ,,Ik heb gelukkig geen hijgende eigenaren in mijn nek zitten, want het paard is helemaal van mijzelf. Ik ga er de komende jaren fanatiek mee bezig om Grand Prix niveau te halen.”

De derde plaats in de ZZ Licht ging naar winnares Laura Zwart, nu in het zadel van Vince. ,,Hij was wat schrikkerig door vuurwerk dat buiten afgestoken werd en tot in de manege te horen was. Dat gebeurde onder meer bij de middendraf die normaal twee punten meer hadden moeten opleveren. Jammer.”

Drents succes was er in de Z2 dressuur, waar Loes Corsel uit Coevorden overtuigend de winst greep met Andreo. Met 224 punten scoorde ze er negen meer dan Kristel van Duren-Bodewes uit Heerde. ,,Ik ben blij met deze winst, temeer omdat Andreo nog niet zo ervaren is op dit niveau. Hij is zeven jaar en er zijn nog veel dingen die we moeten verbeteren. Hier liet hij bij het galopperen en het stappen zien dat er veel kwaliteit in zit. Het is een paard met potentie en ik ga dat zeker met hem uitbouwen”, aldus Corsel die lovend was over de accommodatie in Beilen. ,,Er ligt hier een prima bodem in de hal. Echt heel goed en ook vlak. Het is mooi om hier te rijden.”

Loreen van den Boezem uit het Friese Rohel zorgde voor Friese winst in de klasse Z1. Met A Gold Card kreeg ze van de jury 213 punten, net één meer dan Cecile Smit uit Yde met Bolero. De derde plek ging naar Hennie Roffel, een clubgenote van Loreen van den Boezem. Roffel (Joure) kwam met Armyn P&p tot 211 punten.

Vervolg

Op vrijdag 4 januari gaat het concours hippique Indoor Hartje Drenthe in Beilen verder met de springrubrieken. Hoogtepunt van het springen is zaterdag 12 januari. Dan wordt gestreden om de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe. Indoor Hartje Drenthe wordt georganiseerd door de paardensportvereniging De Stroomruiters, die dit jaar 25 jaar bestaat. De wedstrijden zijn gratis te bezoeken door belangstellenden. Dat er geen entree wordt geheven komt door het grote aantal sponsors dat het concours een warm hart toedraagt. Mede door hen is er ook gratis entree bij de Grote Prijs.

Aan die wedstrijd doen tal van noordelijke toppers mee. Op de deelnemerslijst staan onder anderen Maaike Koopmans (Fluitenberg), Weite Oldenziel (Gieten), Erik ten Cate (Geesteren), Michiel Brusse (Wapserveen) en vele anderen. In totaal kent Indoor Hartje Drenthe de komende twee weken 625 combinatie bij de paarden en 280 bij de pony’s. het houdt in dat er meer dan 1200 starts zijn.

Deel dit bericht