Marcel de Boer met Bonea Field ZZ-kampioen van Drenthe

Share
  • 9 augustus 2014 19:30

door: Steven Stegen, 9 augustus 2014 19:30

blokjeDE WIJK | STEGEN.NET
Marcel de Boer greep zaterdag de Drentse ZZ-titel. Met zijn schimmel Bonea Field (v. Corland) was de routinier uit Nieuwleusen drie tegenstanders in de barrage te snel af.

Marcel de Boer met Bonea Field

Marcel de Boer met Bonea Field op weg naar de ZZ-titel.
STEVEN STEGEN

Slechts vier combinaties bleven in beide omlopen foutloos. Manon van der Sluis startte als eerste en maakte met Calgary een fout. Daarna zette titelverdediger Martijn van Geel met Woodland VI een goede foutloze barrage neer. Lang bleef hij niet aan de leiding, want Marcel de Boer stuurde scherp tussendoor en was meer dan een seconde sneller. Daarna moest Maaike Koopmans nog als laatste. Ze deed met de ervaren Soraya een prima poging. Koopmans was sneller, maar maakte wel twee fouten.

Marcel de Boer was superblij met de titel. ,,De stal staat weer goed op de kaart”, grijnsde hij. En dat klopte, want in de klasse Z eiste Lennard de Boer (geen familie trouwens) de titel op met Coach. Marcel de Boer had in het eerste parcours gelijk het goede gevoel. De merrie Bonea Field sprong subliem en bleef dat ook doen. ,,Een geweldig paard. Jammer dat ik haar volgende maand een tijdje niet kan inzetten. De eigenaar wil proberen een aantal embryo’s uit haar te krijgen. Ook voor de fokkerij is het een waardevol paard. Ze is zelfs nog familie van Double Eagle, een paard waarmee ik vroeger veel succes heb gehad”, aldus De Boer.

Tevredenheid was er ook bij Manon van der Sluis, woonachtig tegenover het wedstrijdterrein. De 22-jarige amazone eindigde op de derde plaats met Calgary. ,,Ik vind het een prachtig resultaat. De tweede omloop was echt behoorlijk zwaar, maar mijn paard Calgary springt eigenlijk alleen maar beter als het wat hoger wordt.” Van der Sluis plaatste zich ook voor het nationale kampioenschap volgende maand in Ermelo.

Ook in de klasse Z drongen vier combinaties tot de barrage door. Eric Naberink was de snelste, maar door een foutje van Wayne Rooney werd hij tweede, een plaats waar Naberink en Stefanie Luning meer dan tevreden mee waren. Stefanie Luning werkt nog steeds aan haar herstel, nadat ze bij het rijden van een jong paard flink geblesseerd raakte. Daarom rijdt Naberink haar paard voorlopig en dat met succes.

De titel in de Z was dus voor Lennard de Boer uit De Wijk en Coach. ,,Ik had het echt niet verwacht, hoewel Coach wel een heel voorzichtig paard is. De tweede omloop was pittig, maar het was een mooie wedstrijd.”

Romy Froma tijdens de ereronde, ze werd Drents kampioen in de klasse M met Cairo.

Romy Froma tijdens de ereronde, ze werd Drents kampioen in de klasse M met Cairo.
STEVEN STEGEN

De klasse M werd aangevoerd door de 22-jarige Romy Froma, die sinds begin dit jaar voor de bekende stal van paardenhandelaar Martinus Bakker rijdt. Froma startte in de barrage als laatste met Caïro B en verdreef Hilde Slagter van de LR Staphorst van de eerste plaats. Slagter was met Day D. bijna vier seconden langzamer. Lennard de Boer pakte in deze klasse de derde plaats met B-eye Wittness.

Pony’s

Bij de pony’s ging de zwaarste titel naar Savanna van den Hof van de PC Zuidwolde. De dochter van Gert van den Hof grossiert onderhand in titels. Ze was nu met Zonia H de beste in de ZZ categorie D/E. Bovendien pakte Van den Hof met Komeet ook nog de reservetitel. Eerder op de dag werd Savanna ook al tweede in de klasse Z D/E met Pimpernel. Alice Jacobs van de Runderuiters uit Emmer-Compascuum was met Cha Cha Cha de winnaar in deze klasse. Daarnaast plaatsten ook de nummers drie en vier, Sanne Broekman en Floor van der Hulst, zich voor de nationale titelstrijd.

Manon Veerman van de ponyclub Diever werd in de klasse M D/E als kampioen gehuldigd. Ze reed Moonlight Shadow in de barrage overtuigend naar de titel, met meer dan drie seconden voorsprong op de nummer twee, Alicia Prins van de Reestruitertjes met Oakhill’s Hercules. Clubgenote Lisa van der Hulst werd met Denver BB knap derde. De M kleine maat leverde de titel op voor Babette van de Ven uit Emmen, gevolgd door Romy Mulder van de ponyclub Rouveen met Bonne Femme.

[wppa type=”thumbs” album=”14″ size=”auto”]Any comment[/wppa]