Isabell Werth wint finale wereldbeker dressuur, Madeleine Witte zesde

Isabell Werth wint finale wereldbeker dressuur, Madeleine Witte zesde

14 april 2018 19:08 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

Parijs | STEGEN.NET | KNHS
Madeleine Witte-Vrees is met een zesde plaats de beste Nederlander in de finale van de FEI Wereldbeker dressuur geworden. Met Cennin haalde ze voor de tweede keer ooit een internationale score boven de 80%. Edward Gal en Glock’s Zonik N.O.P. eindigden op plek acht en Patrick van der Meer werd met Zippo zestiende. De titel ging naar de grote favoriet Isabell Werth met Weihegold.

Isabell Werth won met Weihegold de finale van de Wereldbeker in Parijs.

Isabell Werth won met Weihegold de finale van de Wereldbeker in Parijs.
FEI | Liz Gregg

Madeleine Witte-Vrees reageerde na afloop tevreden: ,,Voor nu was ik er super blij mee. Ik moet er zelf op letten dat ik nog rustiger ben. Gisteren in de Grand Prix was ik zelf best wel nerveus. Dan ga ik toch teveel doen als ruiter. Vandaag heb ik daar goed op gelet. Cennin die doet het wel en doet altijd zijn best. Vandaag ging het meer vanzelf, daar was ik heel blij om. Dit was pas mijn tweede keer boven de 80% internationaal. Dat is toch geweldig.”

Ze vervolgt: ,,De beste onderdelen waren de stap en de ‘eners’ in de galop, maar de pirouettes lukten vandaag ook goed. Natuurlijk zijn er altijd dingetjes die beter kunnen, of nog beter afgewerkt. Er moet ook nog verbetering in zitten, dat is allemaal maar positief richting de toekomst! Het moet er allemaal nog wat mooier uit komen te zien, zodat ik zelf nog minder hoef te doen in de ring. De komende maanden ga ik met Cennin alleen maar oefenen op de renbaan, alleen maar rechtuit en geen oefeningen. Dan kan ik hem conditioneel aan het werk houden en dat vinden we allebei leuk. Ik wil het ook heel graag leuk houden voor Cennin. Het CHIO Rotterdam wordt pas onze eerstvolgende wedstrijd.”

Kijkerig
Edward Gal had op voorhand gehoopt een top vijf plek te halen. Hij werd achtste met Zonik N.O.P. ,,Het voelde wel beter dan in de Grand Prix, maar nog niet helemaal zoals het kan zijn. Zonik was wat kijkerig en kwam nog steeds een beetje terug in de ring. Dan merk je dat hij nog weinig ervaren is. Dan krijg je toch wat kleine storingen en die moeten er nog uit. Zonik is nog jong en we hebben nog tijd genoeg.”

Laura Graves werd tweede in de finale.

Laura Graves werd tweede in de finale.
FEI | Christophe Tanière

Patrick van der Meer was blij dat hij de kans kreeg om deel te nemen aan de finale, al kreeg hij pas afgelopen maandag te horen dat hij met Zippo van start mocht gaan. ,,Ik ben blij dat ik hier gereden heb en ik heb ervoor gestreden. Voor m’n gevoel heb ik alles gegeven. Ja, ik had graag een beetje beter gereden,” reageert Patrick, die in Parijs zijn finaledebuut maakte en uiteindelijk op een zestiende plek eindigde.

Isabell Werth stond dus weer op de hoogste trede, nadat ze eerder in de Grand Prix van parijs nog haar meerdere moest erkennen in de 30-jarige Amerikaanse Laura Graves. ,,Het ergerde me wel een beetje”, gaf de 48-jarige Werth toe. ,,Maar nu gaan we dit flink vieren, de hele familie is hier.”
 • Uitslag finale wereldbeker dressuur 2018
  1. Isabell Werth (GER) – Weihegold old, 90.657%
  2. Laura Graves (USA) – Verdades, 89.082%
  3. Jessica von Bredow-Werndl (GER) – Unee BB, 83.725%
  6. Madeleine Witte-Vrees (Schijndel) – Cennin, 81,336%
  8. Edward Gal (Oosterbeek) – GLOCK’s Zonik N.O.P., 79.654%
  16. Patrick van der Meer (Naaldwijk) – Zippo, 72.289%