Home » Bart Bles klopt Gerco Schröder in Grote Prijs Indoor Groningen
springen

Bart Bles klopt Gerco Schröder in Grote Prijs Indoor Groningen

🔴 Zuidbroek
Bart Bles won zaterdagavond de Grote Prijs van de 57e editie van Indoor Groningen. In de volgepakte Eurohal pakte hij als laatste van de acht kanshebbers in de barrage de overwinning met Israel van de Dennehoeve.

De finale van Indoor Groningen was pittig. Er kwamen 51 combinaties aan de start, waarvan er acht foutloos bleven in het parcours dat Marinus Vos had opgesteld.

Bart Bles en Israel van de Dennehoeve tijdens de ereronde bij Indoor Groningen.
📸 Steven Stegen

Het parcours kende geen echte scherprechters; fouten werden overal wel gemaakt. Opvallend genoeg ook regelmatig al op de eerste hindernis. Dat was onder andere het geval bij Maureen Bonder. De amazone uit Schoonoord kreeg vervolgens met El Quando ook nog een fout in de pittige driesprong. Ook bleef de Drentse combinatie niet binnen de tijd, die door de jury nog twee seconden strakker werd gemaakt.

Bart Bles - Israel vd Dennehoeve

Bart Bles won met Israel v.d. Dennehoeve de Grote Prijs van Indoor Groningen.
Mariol Middel

Ook Lennard de Boer haalde de barrage niet. De ruiter uit De Wijk zette met Dento weliswaar een solide rit neer, maar in de driesprong plofte een balk naar beneden. Ook Marielle van Geel (Gees) en haar man Daan, vorig jaar winnaar in Zuidbroek, kwamen niet zonder kleerscheuren door de driesprong, net als Chantal Regter uit Assen. Suzanne Tepper (Holwierde) staakte de strijd na een aantal fouten.

Regionale vedetten

De belangrijkste regionale vedetten, Albert Zoer en Jur Vrieling, wisten zonder problemen het basisparcours foutloos en binnen de tijd af te leggen. In de barrage kregen ze gezelschap van nog zes concurrenten, met op papier Gerco Schröder, in 2008 nog winnaar in Zuidbroek, als gevaarlijkste tegenstander.

Gerco Schröder Glock's Dobelensky
Gerco Schröder werd tweede met Glock’s Dobelensky.
📸 Steven Stegen

Gerco Schröder startte als vierde en hij leek met Glock’s Dobelensky de winnaar te gaan worden. Maar Bart Bles wist dat als laatste starter te voorkomen. De 38-jarige ruiter uit Babberich bleek zelfs bijna drie seconden sneller te zijn. ,,Dit paard heeft een enorme galop”, verduidelijkte de winnaar.

Jur Vrieling: ik moest het wel proberen

Jur Vrieling stelde het eigen publiek niet teleur. Hij eindigde met KM Chalcedon (v. Calido) op een prima vierde plek, achter Sabrina van Rijswijk. ,,Op dit moment met dit paard het hoogst haalbare. Ik moest het voor dit publiek wel proberen, maar we zijn eigenlijk nog te kort een combinatie”, aldus Vrieling.

Albert Zoer plaatste zich ook voor de barrage, maar had daarin pech. Zijn Florian ging met de achterbenen dwars door de lastige groene steilsprong. De ruiter uit Echten werd achtste.

🔴 Stegen.net
Uitslag Grote Prijs Indoor Groningen 2019
ruiter paard
1. Bart Bles
🇳🇱
Israel v.d. Dennehoeve
v. Thunder v.d. Zuuthoeve
0-36.09
2. Gerco Schröder
🇳🇱
Glock’s Dobolensky
v. Cornet Obolensky
0-38.05
3. Sabrina van Rijswijk
🇳🇱
Everest W
v. Zapetero VDL
0-38.55
4. Jur Vrieling
🇳🇱
KM Chalcedon
v. Calido
0-38.68
5. Michael G. Duffy
🇮🇪
Escoffier
v. Lord Z
4-36.04

over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net