Voorzitter CH Eext: ‘weer entree heffen is niet aan de orde’

Voorzitter CH Eext: ‘weer entree heffen is niet aan de orde’

25 juni 2019 12:04 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: < 1 minuut

🔴 Eext
De organisatie van het jubilerende CH Eext kijkt met grote tevredenheid terug op de 90e editie. Dat zei voorzitter Marten Hilbolling na afloop van het succesvolle evenement. Over één ding is de voorzitter duidelijk: het evenement blijft als het aan hem ligt gratis toegankelijk voor het publiek.

Marten Hilbolling CH Eext
Voorzitter Marten Hilbolling van het CH Eext.
📸 Steven Stegen

,,Ik ben een blij mens”, zei Hilbolling nadat Hester Klompmaker en Guessina de laatste ereronde van deze editie hadden gereden. ,,Op de zaterdag zat het qua weer een beetje tegen, maar dat is snel vergeten. Vooral de maandag was een topdag. Maar ook Patijn’s Paarden Revue heeft aan de verwachtingen voldaan.”

Het CH Eext stopte een aantal jaren terug met het heffen van entreegeld bij de bezoekers. In 2016 was het evenement voor het eerst gratis te bezoeken. Dit jaar was opnieuw zichtbaar dat de organisatie veel heeft geïnvesteerd, zowel in de accommodatie als het programma. Dat voedde de geruchten dat CH Eext weer entree zou gaan heffen.

Maar volgens voorzitter Marten Hilbolling is dat niet aan de orde. ,,Ik ben daar in elk geval geen voorstander van.” De slotdag werd goed bezocht. Ondanks het warme weer stond er veel publiek rond de zandpiste. Dat zie je bij veel andere evenementen wel anders.

🐴 Paardensportnoord

Deel dit bericht