Begeleiding naar Grand Prix voor Groningse en Drentse dressuurruiters

Begeleiding naar Grand Prix voor Groningse en Drentse dressuurruiters

31 oktober 2020 16:27 Uit

Door Petra Duindam
 
Leestijd: < 1 minuut

🐴 Groningen
📝 paardensportnoord

Al enige tijd lopen enkele initiatiefnemers met het idee om, net zoals in Friesland al jaren geleden van start is gegaan, een project op te starten voor de dressuurruiters in Groningen en Drenthe. Het doel: de deelnemers op weg helpen naar de Grand Prix.

In Friesland is al veel resultaat behaald met het project Mei Grand Prix Nei Grand Prix en zijn daar al meerdere Grand Prix ruiters uit voortgekomen.

Laatste berichten van Petra Duindam (alles zien)

Inmiddels heeft het project in Groningen ook al grotere vormen aangenomen en stromen de aanmeldingen binnen. Eerst was het de bedoeling om het alleen voor Groningen op te starten maar ook Drenthe is hierbij betrokken.

NK-dressuur staande ovatie
Het plan moet leiden tot meer Grand Prix-combinaties.
📸 Ingeborg Vermeer

De initiatiefnemers hebben grootse plannen en de trainingen gaan gegeven worden door een gerenommeerd instructeur. Dit alles gaat plaats vinden in het prachtige complex van Hippisch Centrum Exloo.

Meer dan dressuurlessen

Naast de dressuurlessen willen de initiatiefnemers gastinstructies verzorgen en natuurlijk zal het mentale en fysieke stukje niet vergeten worden. Ook zullen er workshops gegeven worden over bijvoorbeeld het voermanagement en Working Equitation.

De sluitingsdatum is 15 november en het is de bedoeling, als de situatie het toelaat, om begin volgend jaar te starten. Iedereen heeft nu mooi de tijd om een leuk filmpje in te sturen en zich zelf te presenteren. Er wordt nog gezocht naar nog meer sponsors, zodat de kosten beperkt kunnen worden.

Ruiters die willen deelnemen kunnen zich middels een video aanmelden. De criteria om deel te nemen aan het traject staan op de Facebookpagina. Zo moeten deelnemers onder andere tenminste 19 jaar zijn en Z-geklasseerd. Ook wordt een maandelijkse bijdrage van 75 euro gevraagd.

Zie ook Facebookpagina De weg naar Grandprix Bov’n Grunn.

🐴 Paardensportnoord