archief
contact
+31 6 53239630

Internationale dressuurruiters pleiten voor behoud hoed

🐴 LAUSANNE – De hoed mag voor de dressuurruiters niet verdwijnen, zo bepleit een groep van 150 internationale ruiters in een brief aan de FEI. Het is de bedoeling dat vanaf 1 januari altijd met helm wordt gereden.
dressuur
Het Nederlandse dressuurteam met deels hoed en deels helm.
📸 Jacob Melissen

🐴 Lausanne
📝 paardensportnoord | Dressage-news

De hoed mag voor de dressuurruiters niet verdwijnen, zo bepleit een groep van 150 internationale ruiters in een brief aan de FEI. Het is de bedoeling dat vanaf 1 januari altijd met helm wordt gereden.

De ondertekenaars wijzen er op dat er in de internationale dressuursport nog nooit een serieus ongeluk is gebeurd. ,,Er is geen reden om het hoedje te verbieden voor ervaren deelnemers op vier- en vijfsterren niveau”, zo schrijven de ruiters. Ze vinden dat het dragen van een hoed een keuze moet zijn.

De hoge hoed is volgens de briefschrijvers een essentieel onderdeel van de identiteit van dressuur. ,,De dresscode maakt ons uniek en we willen heel graag dat de dressuurhoed optioneel te gebruiken blijft, maar alleen op het hoogste wedstrijdniveau.”

De brief is mede ondertekend door vooraanstaande Nederlandse dressuurruiters, onder wie Edward Gal, Hans-Peter Minderhoud, Laurens van Lieren en Imke Schellekens.


Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel