Paarden vanaf volgend jaar verplicht in landelijke database

  • 9 oktober 2020 19:39
door: redactie, 9 oktober 2020 19:39

🐴 DEN HAAG
📝 paardensportnoord | LTO

Vanaf 21 april 2021 moeten alle paardenhouders hun dieren verplicht geregistreerd hebben bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Over deze verplichte registratie was jaren veel te doen, maar onder druk van Europa moet het er nu toch van komen.

Iedere paardenhouder moet zijn eigen registratie bijhouden. Dat lijkt behoorlijk ver te gaan.

Volgens Nieuwe Oogst van LTO moeten ook verplaatsingen van het paard, bijvoorbeeld voor een training, in de eigen administratie worden vastgelegd, los van de verplichte registratie in de centrale database.

De registratieplicht is bedoeld om inzicht te krijgen in het aantal paarden per locatie. Met behulp van het systeem kan de overheid in geval van een uitbraak van een dierziekte snel zien waar welke paarden aanwezig zijn.