Deelnemers arriveren in Veeningen voor Spring Tour De Wolden

  • 31 mei 2023 07:58

door: Fred Lubbers, 31 mei 2023 07:58

📌 VEENINGEN – Overal op de terreinen van CH de Wolden was dinsdag bedrijvigheid te zien. Vele luxe paardentrailers arriveerden met hun kostbare lading, waarmee deelnemers komende dagen in actie komen bij het internationale concours hippique voor de jeugd, de Spring Tour.

Paarden stapten dichtbij de stallen uit de trailers en de edele viervoeters werden ondergebracht in stallen, waarin hen het aan niets ontbreekt.

De eerste deelnemers aan de Spring Tour zijn in Veeningen aangekomen.

Grooms waren druk doende de stallen in te richten, de paarden van voer te voorzien en ruiters en amazones gaven de dieren de nodige beweging op de accommodatie waar donderdag en vrijdag landenwedstrijden worden gehouden. Teamleiders en deelnemers meldden zich bij het secretariaat om de bescheiden in ontvangst te nemen. En dierenartsen waren actief met het keuren van de paarden.

De vijfdaagse Spring Tour is een concours hippique dat jeugdruiters uit maar liefst twintig verschillende lanen samenbrengt voor een belangrijke voorbereidingswedstrijd voor het Europees kampioenschap springen voor de jeugd. Het evenement maakt ook deel uit van de Youth Bemer Riders Tour, een internationale serie voor jonge ruiters.

Zo’n driehonderd ruiters en zeshonderd paarden worden ondergebracht op het concoursterrein, maar ruiters en begeleiders ook in verblijfsaccommodaties in de omgeving van Veeningen en ruim daarbuiten.

Financiële impuls

Voor Veeningen, Zuidwolde en de wijde omtrekt betekent de Spring Tour een behoorlijke financiële impuls. Deelnemers nemen dikwijls familieleden mee en die besteden op hun beurt vaak honderden euro’s in de regio. Geschat wordt dat de spin-off van het jeugdconcours hippique al gauw zo’n anderhalf tot twee miljoen euro bedraagt.

Onder de deelnemers bevinden veel Nederlandse jeugdruiters en -amazones, waarvan een aantal uit de regio. Wesley de Boer uit Nieuwleusen en Nina Houtzager uit Rouveen zijn daar voorbeelden van. Maar ook Nick Nanning (Dalfsen), Britt Schaper (Ommen), Thijmen Vos en Faye Louise Vos (beiden Wierden) staan op de deelnemerslijst.

Ook komen Nederlandse talenten in actie die ook al prima presteren bij de senioren. Skye Morssinkhof uit Hierden bijvoorbeeld, maar ook Mans Thijssen uit Sevenum en Hilde Veenstra uit Drachtstercompagnie.

Voor de Nederlandse bondscoaches Erwin Hoogenraat en Vincent Voorn geldt de wedstrijd in Veeningen als een belangrijke graadmeter voor de selecties. Mede aan de hand van de resultaten in Veeningen worden de Nederlandse jeugdteams samengesteld voor de Europese Kampioenschappen springen voor de jeugd in het Italiaanse Gorla Minore (Italië).

Het publiek heeft alle dagen gratis entree.

📝 bronnen: persbericht | Stegen.net
📸 CH De Wolden