Merries in hoofdrol bij finales KWPN kampioenschap jonge springpaarden

Share
  • 17 augustus 2023 18:29

door: redactie, 17 augustus 2023 18:29
Exloo
stegen.net

Bij de finales van het KWPN-kampioenschap voor jonge springpaarden was er sprake van een boeiende strijd. Bij de 6-jarigen won de merrie Menoor (v. Lector van den Bisschop). Beste 5-jarige was Neelena VDL (v. Harley VDL) en bij de 4-jarigen zegevierde Otazu (v. Lord Pezi).

Opvallend gegeven: alle finales in Exloo werden gewonnen door merries. De eerste finale op de donderdag bij Hippisch Centrum Exloo was die van de 5-jarigen. Met 21 paarden in de barrage was spanning gegarandeerd. Het was Luke Hill die met Neelena VDL die als vierde starter de overwinning veilig stelde. Nelson (v. Highway TN), gereden door Renee de Weert, pakte de tweede plaats. De top tien heeft zich geplaatst voor het WK in Lanaken.

Vervolgens waren de 4-jarigen aan de beurt, met Otazu (v. Lord Pezi) als de grote favoriet. Deze merrie won al de halve finale en wist ook in de finale te imponeren onder het zadel van Martine van den Eijnden. Deze leeftijdscategorie wordt op punten beoordeeld. De juryleden Wim Versteeg en Antonius Schulze Averdiek waardeerden Otazu van eigenaar Willem Greve met een 9,3 voor het springen en 8,5 voor het gaan tussen de hindernissen.

Sophie Verges realiseerde ook een prima rit met de ruin Oceanbridge B (Comthago VDL uit Kissbridge B van Freeman VDL, fokker Stal Bakker uit Zijldijk), goed voor een 9 voor het springen en een 8.8 voor het gaan tussen de hindernissen.

Bij de finale van de 6-jarigen kwam een sterk deelnemersveld aan de start. Voor de barrage kwamen 17 combinaties terug en daarin won Menoor (Lector van den Bisschop uit Enoor Blue elite IBOP-spr D-OC van Mr.Blue, fokker Joop van Loon uit Beek). De merrie werd voorgesteld door Oda Charlotte Lyngvaer van Stal Hendrix.

Het KWPN-kampioenschap voor jonge springpaarden werd afgesloten met de finale van de 7-jarigen, waarin ook een merrie het klassement aanvoerde. Het ging hier om Labelle ES (v. Mosito van het Hellehof), gereden door Gaj Riossa.. Deze combinatie was bijna een seconde sneller dan VDL Legodermus PP (v. Harley VDL), onder het zadel van Hessel Hoekstra.

Alle uitslagen: klik hier