Veel belangstelling voor military Boekelo

Veel belangstelling voor military Boekelo

5 oktober 2009 16:19 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

BOEKELO – De military van Boekelo is in de bijna 40 jaar van haar bestaan een begrip geworden in binnen- en buitenland. Het evenement, dat woensdag begint, trekt niet alleen tienduizenden toeschouwers, ook de deelnemers komen graag naar Twenthe. Ruim 100 combinaties hebben zich aangemeld.

Of die alle 100 kunnen starten is onzeker, want Boekelo begint met de veterinaire keuring. Op de lijst met potentiële deelnemers prijken er vele die tot de mondiale top behoren. Zo staat regerend wereldkampioene Zara Philips (dochter van Princess Ann en Mark Philips) op deze lijst, net als haar landgenote Kristina Cook, die onlangs in het Franse Fontainebleau Europees kampioene werd. Ook de Britse amazone met roots in het Brabantse Deurne Lucy Wiegersma (15de in de FEI ranking) gaat paarden zadelen, net als Pippa Funnel (19de) en Oliver Townend (9de). De Duitser Andreas Dibowksi (8ste in de FEI ranking) komt, net als zijn landgenoten Ingrid Klimke, Dirk Schrade en Kaj Ruder. De Nieuw Zeelander Mark Todd – Olympisch kampioen in 1984 en 1988 – won de prestigieuze military van Badminton drie maal en die van Burghley vijf maal. Samen met zijn teamgenoten won hij goud tijdens de wereldkampioenschappen van 1990 en 1998. In totaal nam Todd zes maal deel aan de Olympische Spelen.

Zoals het nu lijkt gaan er in Boekelo elf Nederlandse combinaties van start, waarvan de Nederlands kampioene van 2007 Madeleine Brugman (Bornerbroek) twee ijzers, Sundancer en Katmandu, in het vuur heeft. Jan van Beek (Rijsbergen) wil ook met twee paarden van start gaan en wel Girdan Ima en Troy. Lid van het Rabo Talententeam 2009 Annemiek Wieken (Roden), die onlangs in Helvoirt en Breda zeer goed presteerde met Watermill Olady, wil zich in de kijker van bondscoach Martin Lips gaan rijden en datzelfde geldt ook voor de Brit met Nederlandse roots Andrew Hefferman. Raf Kooremans (Baarle-Nassau) zal zeker een revanche willen na zijn teleurstellende optreden op het laatst gehouden EK, terwijl ook voor Ellen Kloos (Roosendaal), Henk-Jan Lozeman (Putten), Merel Schurink (Voorthuizen) en Mirella Vrolijk (Wolvertem) deze editie van Boekelo de mogelijk kan gaan bieden zich op de voorgrond te rijden.

Stegen.net