Home » Nienke Eendhuizen kijkt uit naar sterk bezette wedstrijd in Exloo: ‘Da Linda gaat graag snel rond’
springen

Nienke Eendhuizen kijkt uit naar sterk bezette wedstrijd in Exloo: ‘Da Linda gaat graag snel rond’

Exloo | Garsthuizen | STEGEN.NET

Amazone Nienke Eendhuizen kijkt reikhalzend uit naar komende zaterdag. Dan komt ze met haar topper Da Linda S in actie bij de sterk bezette nieuwe springwedstrijd in Exloo. De 21-jarige amazone hoopt daar op net zo’n groot succes als afgelopen weekend bij het EDR-concours in Winschoten.

Nienke Eendhuizen met Da Linda S tijdens de prijsuitreiking van het Gronings kampioenschap 2016.
Nienke Eendhuizen met Da Linda S tijdens de prijsuitreiking van het Gronings kampioenschap 2016.
FOTO: Steven Stegen

Nienke Eendhuizen won in manege De Dollard de belangrijkste rubriek bij het EDR-concours. In Exloo mag ze zaterdag op beduidend meer tegenstand rekenen. Het nieuwe evenement kent een topbezetting. In de Z, waarin Eendhuizen zal starten, staan 83 combinaties op de startlijst. Voor de ZZ hebben zich 39 combinaties gemeld. Zaterdagavond rijden de beste deelnemers de gecombineerde finale Z/ZZ.

Eendhuizen hoopt natuurlijk op net zo’n mooi resultaat als in Winschoten. ,,Met Da Linda S heb ik een paard waarmee ik als amateur de strijd tegen de profs goed aan kan gaan. Het paard is nu 9 jaar, ik heb hem als 5-jarige gekocht. Da Linda werkt altijd super mee en gaat graag snel rond.”

Nienke Eendhuizen en Da Linda S in actie in manege De Dollard.
Nienke Eendhuizen en Da Linda S in actie in manege De Dollard.
FOTO: Reinold Lowes

Verbeteren
Winnen vindt de amazone, die werkt in de verzekeringsbranche, niet het belangrijkste. ,,Ik ben wel iemand die heel graag wedstrijden rijdt. Alleen thuis trainen geeft me niet genoeg voldoening. Maar op de wedstrijd draait het voor mij vooral ook om het verbeteren van het paard. Dat je de ring uit komt en het gevoel hebt dat je weer een stukje vooruitgang hebt geboekt.”

Nienke Eendhuizen, vorig winter nog Gronings kampioen in de M met Da Linda, is lid van ZEO en helpt ook mee bij de organisatie van evementen in ‘t Zandt. “ZEO is een leuke club. Alwin Duiven geeft er les en hij is een hele goede instructeur. Dat blijkt ook wel uit het feit dat zes Z-ruiters gewoon bij hem naar de verenigingsles komen.” Naast Da Linda heeft Eendhuizen ook nog een 4-jarige in training.

over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net